Néha jól esik egy kis húsmentes finomság. Most épp
hagymakarikák kaptak fűszeres, ropogós kabátot, amit kínálhatunk salátával,
tejfölös mártogatós társaságában, de önmagában is remek, egyszerű fogás.
A recept megjelent a Kifőztük magazin
áprilisi számában is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4
személyre
*3 egész nagy vöröshagyma
*0,5 kávéskanál só
*1 csésze rizsliszt (2,5 dl)
*1 kk őrölt bors
*1 púpozott tk grillzöldségfűszerkeverék
*0,5 kk fokhagymássó
*3 nagy tojás
*2 csésze kukoricapehely (5 dl)
Sütéshez:
*olívaolaj
A megtisztított hagymákat 1 cm széles karikára vágjuk, és
a rétegeket szétszedjük. Meghintjük sóval.
Három tányért készítünk. Az elsőbe a
lisztet elkeverjük a fűszerekkel, a másodikban a tojásokat kissé felverjük, a
harmadikban a kukoricapelyhet kissé összemorzsoljuk.
A karikákat megforgatjuk
először a fűszeres lisztben, majd a tojásban, végül a kukoricapehelyben.
Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk. Lefújjuk olívaolajjal.
180 fokra
előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Kínálhatjuk önmagában, de akár friss salátával vagy tejfölös mártogatóssal is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése