Sok zsenge kapor zöldell a kertben, ezt igyekszem is
kihasználni, és minél több fogást készíteni belőle. Most egy olyan sós finomság
készült, amit akár tévézés, vagy beszélgetés közben eszegethet bárki, aki a
kapor szerelmese, de kirándulásra is remek az elemózsiás dobozba téve. Ráadásul a rizsliszt miatt gluténmentes diétába is
illeszthető.
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
A háromszögletű kiszúrót a Cookori biztosította.
Hozzávalók:
*25 dkg sovány túró
*1 kis csokor friss kapor
*30 dkg teljes kiőrlésű barna rizsliszt (+ egy kevés a
nyújtáshoz)
*1 tk só
*2 dkg friss élesztő
*1 púpozott ek tejföl
*25 dkg vaj
*1 tojás sárgája
Tetejére:
*1 tojás
*5 dkg reszelt sajt
A túrót áttörjük, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, a
lisztet, a sót, a puha vajat, és a tojás sárgáját. A langyos tejfölbe morzsoljuk
az élesztőt, kicsit összekeverjük, és a többi hozzávalóval összedolgozzuk.
Becsomagolva a hűtőben egy órát pihentetjük.
Lisztezett felületen 4 mm vékonyra
nyújtjuk, és lisztbe mártott háromszögletű ravioli formával kiszaggatjuk, majd
sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.
A tetejüket lekenjük villával felvert
tojással, és megszórjuk csipetnyi reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített
sütőben hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük.
A sós finomság 3 közepes
tepsit töltött meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése