Most egy igazán egyszerű, de tartalmas étel került
asztalra. Gomba, borsó, krumpli, és egy kis hús. Kicsit hasonlít a brassóira,
de ez egy tényleg kibővített változat. Szó se róla, érdemes kipróbálni és
megkóstolni ;-)
A recept megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában is.
A
felhasznált gombát a Bio-Fungi biztosította.
Hozzávalók 4
személyre
*60 dkg csirkemellfilé
*1 nagyobb vöröshagyma
*3-4 ek olaj
*1 kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 csapott tk fűszerpaprika
*2 gerezd fokhagyma
*1 nagy paradicsom
*1 csésze zöldborsó (2,5 dl)
*30 dkg Amigo
barna csiperkegomba
*50 dkg krumpli
A krumpli sütéséhez:
*bőséges olaj
Az apróra kockázott vöröshagymát az olajon
megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a kisebb kockára vágott húst.
Amikor a csirke
kifehéredett, ízesítjük a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, a meghámozott
paradicsommal. Felengedjük annyi vízzel, ami épp ellepi és lefedve mérsékelt
lángon főzzük.
Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldborsót.
A vége
előtt 10 perccel pedig a kisebb cikkekre vágott gombát. Együtt készre főzzük.
A
megtisztított krumplit felkockázzuk, bő olajban kisütjük, és a raguhoz
keverjük. Ha szükséges utóízesítjük.
Melegen, azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése