Van két őzgerincforma, ami a szekrény mélyén lapul. Ideje volt elővenni
legalább az egyiket, és készíteni egy diós, de a gyümölcstől mégis puha
süteményt. Igazán jól sikerült, pillanatok alatt elfogyott.
A recept megjelent
a Kifőztük magazin áprilisi számában is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész
biztosította.
Hozzávalók kb.
23 szelethez
*15 dkg liszt
*1 púpozott tk
sütőpor
*1 csipet só
*1 tk őrölt fahéj
*0,5 tk almás pite fűszerkeverék
*6 dkg darált dió
*10 dkg vaj
*2 nagyobb tojás
*8 dkg cukor
*1 késhegynyi őrölt Bourbon vanília
*1 dl joghurt
*1 nagyobb
alma
Tálaláshoz:
*porcukor
A lisztet
elkeverjük a sütőporral, sóval, darált dióval és a fűszerekkel. A cukrokat a vajjal és a tojásokkal habosra
keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, a meghámozott és lereszelt
almát. Beleforgatjuk a lisztes keveréket.
A tésztát a vajjal kikent,
és liszttel megszórt 34×11×4,5 cm-es formába simítjuk.
180 fokon kb. 30 percig sütjük.
(Tűpróbával ellenőrizzük.)
Amikor kihűlt, a formából kiborítjuk, és
szeletelve, porcukorral megszórva kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése