Sokan nem kedvelik a csirkemájat, de néha nálunk azért
asztalra kerül, főképpen resztelt formában. Most egy kicsit tovább gondoltam,
és tésztába töltöttem, köretként pedig krémes krumplit kínáltam hozzá. Hagyományos
fogásnak nem mondanám, kicsit munkaigényes is, de amikor egy picit különlegesebb,
illetve szokatlanabb fogásra vágyunk, érdemes elkészíteni.
A recept megjelent a
Kifőztük magazin áprilisi számában is.
A ravioli készítőt a Cookori
biztosította.
Hozzávalók 3
személyre
Töltelékhez:
*30 dkg csirkemáj
*1 nagy fej vöröshagyma
*4 ek olaj
*3 nagy gerezd fokhagyma
*1 kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 kk morzsolt majoránna
*3-4 ek vaj
Tésztához:
*20 dkg durum búzaliszt
*1 dl víz
*1 nagy csipet só
Körethez:
*25 dkg krumpli
*1 nagy fej vöröshagyma
*2-3 ek olaj
*1 kk só
*1 kk házi ételízesítő
*1 dl tej
A tésztához a lisztet a vízzel, és a sóval
összedolgozzuk. Zacskóba csomagolva pihentetjük.
A vöröshagymát felkockázzuk, a csirkemáj hártyás részeit
eltávolítjuk, majd kisebb darabokra vágjuk. A felforrósított olajon
megfonnyasztjuk a hagymát, átforgatjuk rajta a májat. Ízesítjük a borssal, a
majoránnával, a zúzott fokhagymával.
Amikor a máj megpuhult, megszórjuk sóval
és hagyjuk kihűlni. Botmixerrel a vajjal pépesítjük, ha szükséges sózzuk.
A
tésztát lisztezett felületen 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. A liszttel vékonyan
meghintett ravioli formára terítjük. A kis mélyedésekbe töltünk kávéskanálnyi
májkrémet. Ráhajtjuk a tészta lelógó felét. Óvatosan rányomkodjuk, és a
formából kiborítjuk.
Sós, gyöngyözve forró vízben pár perc alatt kifőzzük.
Leszűrjük, lecsepegtetjük és melegen tartjuk.
A körethez a felkockázott
vöröshagymát megfonnyasztjuk az olajon, hozzáadjuk a megpucolt és kockára
vágott krumplit. Felengedjük annyi vízzel, ami ellepi, sózzuk. Ha puhára főtt a
krumpli, merülő mixerrel pépesítjük, a tejjel krémesítjük.
A csirkemájas raviolit a krumplikrémmel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése