A tarját a család nem minden tagja kedveli, de amikor
ezen a szaftos, zöldséges módon kínáltam, egész megkedvelték. Puha, omlós,
kívül pedig szép pirosra sült. Párolt rizs körettel kínáltam.
Hozzávalók 4
főre:
*4 nagyobb szelet csontos tarja
*1 nagy fej vöröshagyma
*3 közepes paradicsom
*2 nagyobb fehér paprika
*1 púpos ek zsír
*1 tk sertés fűszersó
*1 nagy csipet fűszerpaprika
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 dl víz
A megtisztított tarjákat kicsit megklopfoljuk, a szélein
kicsit bevágjuk, hogy sütés közben ne púposodjanak fel. Meghintjük fűszersóval,
egy kicsi borssal, és egy egész kevés paprikával.
Egy serpenyőben felforrósítjuk a zsírt és a tarják
mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, és vékony karikára vágjuk.
Egy tepsibe öntjük a hús sütése során használt zsírt,
rászórjuk a zöldségeket, majd ráfektetjük a tarjákat. Öntünk rá kb. 1 dl vizet.
Lefedve, előmelegített sütőbe toljuk, ahol 200 fokon
hőlégkeveréssel kb. 50 percet puhítjuk. Érdemes egy villával ellenőrizni, hogy
megpuhult-e a hús. Majd a hőfokot 180-ra csökkentve, az alufóliát eltávolítva,
szép pirosra sütjük mindkét oldalukat.
Melegen, rizs körettel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése