Egy nagy klasszikus, másképpen. Amikor megláttam
Citromhab oldalán, tudtam, hogy tejbegrízrajongóként ki kell próbálnom. Én
desszertként kínáltam, de remek második fogás lehet egy tartalmas leves után
is. Nekünk nagyon bejött ;-)
Hozzávalók 4
főre:
*1 liter tej
*1 csapott kk só
*10 dkg cukor
*20 dkg búzadara
*4 ek olaj
*15 dkg zsemlemorzsa
A tejet elkeverjük a sóval, cukorral, majd mérsékelt
lángon felforrósítjuk. Beleszórjuk a búzadarát, és kavargatva sűrűre főzzük. Egy
közepes tepsibe öntjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Közben egy serpenyőben kevés olajon
zsemlemorzsát pirítunk. A kihűlt tejbegrízből egy evőkanál segítségével
galuskákat szaggatunk, amit óvatosan a morzsában megforgatunk.
Porcukorral leheletnyire megszórva, baracklekvárral
kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nagyon finom, én gombócot csinálok fagyis kanállal, de ugyan így "működik"! Mindenkinek ízlik a családban!! Üdvözöllek: Évi
VálaszTörlés