Idén is készült medvehagymás vajkrém, amit imádok csak
simán kenyérre, vagy péksüteményre kenve fogyasztani. Most pedig egy roppant
egyszerű leves betétjét gazdagítottam vele. Akinek nincs épp ilyenre
lehetősége, akkor sima vaj, és pár szál apróra vágott medvehagyma keveréke is
megteszi. Utóbbi kellemes aromája az egész levesnek ad egy különleges ízt. Igazi
tavaszi kanalazni való, és a maradék húsleves sem ment kárba ;-)
Hozzávalók 4
főre:
Nokedlihez:
*1 nagyobb tojás
*1 nagy csipet só
*3 dkg medvehagymás vajkrém
*5 dkg liszt
Továbbá:
*2 nagyobb szál sárgarépa
*3 nagyobb db krumpli
*1 zsenge karalábé
*1 kisebb fej karfiol fele
*1 közepes fej vöröshagyma
*3-4 ek olaj
*2 liter húsleves alaplé
*1 csipet só
Először a galuskát állítjuk össze. A tojást simára
keverjük a sóval, medvehagymás vajkrémmel, majd a liszttel és félretesszük.
Minden zöldséget megtisztítunk, a sárgarépát karikára, a
krumplit, a karalábét kisebb kockára, a vöröshagymát apróra vágjuk. A karfiolt
rózsáira szedjük.
A hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd átforgatjuk
rajta a sárgarépát, krumplit, karalábét. Felengedjük az alap lével, és
ízesítjük egy kevés sóval.
Ha már majdnem puhák a zöldségek, beleszaggatjuk a
nokedlit és hozzáadjuk a karfiolt. Együtt, pár perc alatt készre főzzük.
Melegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése