Ez egy olyan süti, amit sokan imádnak, és kevesen mernek
belevágni az elkészítésébe. Pont így voltam én is vele. Ezekkel a nyújtott
lapos sütikkel mindig bátortalan voltam. Aztán csak győzött az édesség utáni
vágy, nekiláttam. Nem is volt olyan nehéz. A tésztát egész vékonyra kell
nyújtani, de nekem egyáltalán nem ragadt, és lisztezni sem kellett a nyújtáskor
a sütőpapíron. Másnapra csodásan megpuhult, mint a vajat, úgy vágta a kés. El
is fogyott pillanatok alatt. Azt hiszem hamarosan újra meg is sütöm.
Hozzávalók:
Tésztához:
*45 dkg liszt
*1 púpos tk szódabikarbóna
*4 dkg margarin
*2 ek méz
*15 dkg cukor
*1 tojás
Töltelékhez:
*4 dl tej
*4 púpos ek búzadara
*2 tasak vaníliás cukor
*20 dkg margarin
*20 dkg porcukor
*6-7 ek sárgabaracklekvár
Tetejére:
*10 dkg étcsokoládé
*1 ek olaj
A tésztához a lisztet elkeverjük a szódabikarbónával. A
margarint, a mézet, a cukrot összeolvasztjuk, majd ha már nem forró, beleütjük
a tojást és hozzáadjuk a lisztet.
Összedolgozzuk és négy egyenlő részre osztjuk.
Sütőpapíron kb. 20*30 cm nagyságú téglalapra nyújtjuk. Ez elég vékony, kb. 2 mm
lesz.
Tepsi hátán, 180 fokon, hőlégkeveréssel 8 perc alatt
megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben a krémhez a tejet megmelegítjük, majd a búzadarát
beleszórjuk és sűrűre főzzük. Kihűtjük.
A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás
cukrokkal, majd a grízzel simára keverjük.
Egy lapot megkenünk a krém felével, majd rárakjuk a
következő lapot.
Ezt megkenjük kb. 6-7 evőkanál baracklekvárral, amit
befedünk a harmadik lappal.
Megkenjük a maradék grízes krémmel, és lezárjuk a legfelső
lappal.
Forró víz felett a csokoládét az olajjal felolvasztjuk és
bevonjuk vele a süti tetejét.
Legalább egy éjszakát hagyjuk puhulni. Másnap, forró
vízbe mártott késsel szépen szeletelhetjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése