Egy kevés maradék sonkát akartam eltüntetni, ezért ezt a
különleges zöldséges levest találtam ki. Szeretek a házi tésztával
foglalatoskodni, valóban egész más az íze, mint a bolti társának. A gombaleves
magában tényleg egyszerű, a sonkás ravioli nagyon különleges, mondhatni pikáns
ízt kölcsönöz neki. Érdemes kipróbálni úgy, hogy a levesbe kanalazunk egy kevés
tejfölt is.
Hozzávalók 4
főre:
Raviolihoz:
*1 nagyobb tojás
*10 dkg liszt
*1 csipet só
*5 dkg sonka
*1 kk mustár
*1 ek majonéz
Leveshez:
*20 dkg gomba
*3 kisebb szál sárgarépa
*3 közepes krumpli
*1 nagy fej vöröshagyma
*2 liter víz
*1 kk só
*1 tk házi ételízesítő
*1 tk fűszerpaprika
*1 ek liszt
*4 ek olaj
Először a levesbetéthez a sonkát késes aprítóban a
mustárral és a majonézzel durvára aprítjuk, ha szükséges, akkor még majonézzel
lazítjuk. A tojást egy tálban a liszttel és a sóval nem túl kemény tésztává
gyúrjuk. 2-3 mm vastagra elnyújtjuk. Kisebb halmokat rakunk a tészta egyik
felére, majd a másik felét ráhajtjuk. A halmok körül a tésztát kicsit
lenyomkodjuk, majd egy pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A széleket egy villával
még lenyomkodjuk. Letakarva félre tesszük.
A zöldségeket megtisztítjuk, a krumplit kockára, a répát
karikára, a gombát vékony szeletekre vágjuk.
A felkockázott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk,
majd átforgatjuk rajta a répát, krumplit, gombát. Megszórjuk liszttel,
fűszerpaprikával és felengedjük kb. 2 liter vízzel. Ízesítjük a fűszerekkel és
óvatosan belerakjuk a raviolikat. Addig főzzük, míg a töltött tészta és a
zöldségek is megpuhulnak. Melegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése