A kiürült kekszes doboz, és persze a pocakunk
feltöltésére készült ez a diós aprósüti. Kívül ropog, belül omlós, a
legfinomabb egy pohár habos kakaó kíséretében fogyasztani. Az a legjobb benne,
hogy a gyerekek is nagyon szívesen segítenek a formázásban, felváltva tekerik a
darálót.
Hozzávalók 2
nagy tepsi karikához:
*35 dkg liszt
*10 dkg darált dió
*10 dkg porcukor
*0,5 tasak sütőpor
*1 tasak vaníliás cukor
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*2 egész tojás
*10 dkg margarin
A lisztet egy tálban elkeverjük a porcukorral, darált
dióval, sütőporral, vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával. Elmorzsoljuk
benne a margarint, majd összedolgozzuk a tojásokkal.
A sütőt előmelegítjük és két nagy gáz tepsit kibélelünk
sütőpapírral.
A tésztát a húsdarálóba töltjük, majd a rá szerelt formán
át kb. 12 cm hosszú rudakat nyomunk, amik végeit karikába fordítjuk, és a
tepsikbe fektetjük egymás között egy kevés helyet hagyva.
180 fokon alul-felülsütéssel kb. 15 perc alatt megsütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése