Egyik nap egy könnyű kis leves gondolata jelent meg
előttem. Majd meg is főztem.
Nokedlihoz:
*2 nagyobb tojás
*1 kk olaj
*8 púpos ek búzadara
*1 nagy csipet só
Továbbá:
*3 szál sárgarépa
*2 szál petrezselyem
*1 közepes fej vöröshagyma
*1 csésze zöldborsó (saját eltevésű mirelit)
*3-4 ek olaj
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 tk házi darált paprika
*1 tk házi ételízesítő
Először a galuskához a tojásokat egy villával kissé
felverjük és hozzáadjuk az olajat, beleszórjuk a sót és a búzadarát. Jó
alaposan összeforgatjuk és legalább 30 percre félretesszük.
Közben a zöldségeket megtisztítjuk, a répát, a
petrezselymet karikára vágjuk, a vöröshagymát felkockázzuk.
A hagymát egy közepes fazékban üvegesre pároljuk az
olajon, majd hozzáadjuk a répát és a petrezselymet. Felengedjük bőven vízzel és
ízesítjük a fűszerekkel.
Ha már felfőtt, akkor beleszórjuk a zöldborsót.
Ha már majdnem puha minden zöldség, akkor a lassan
gyöngyöző levesbe nokedli szaggató segítségével beleszaggatjuk a gríz nokedlit.
Ha feljöttek a leves felszínére, még 2-3 percet főzzük.
Ha szükséges, még ízesítjük fűszerekkel.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése