Ritkán készítek kacsacombot, mert elég borsos az ára és
elég sokáig is kell sütni. De ha néha étlapra kerül, akkor nagyon tud ízleni.
Most egy kis naranccsal bolondítottam meg. Ettől kicsit pikáns lett, de maga a
hús belül puha, omlós, kívül pedig kellemesen ropogós, de nem száraz.
Hozzávalók 4
főre:
*4 egész kacsacomb
*1 púpos ek kacsazsír
*1 fej vöröshagyma
*1 nagy kezeletlen narancs
*0,5 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 tk házi ételízesítő
*Kb. 1 dl víz
A megtisztított combokat egy zsírral kikent tepsibe
fektetjük és megszórjuk sóval, borssal, ételízesítővel.
A narancsot meghámozzuk, a levét a húsra nyomkodjuk, a
maradék gyümölcshúst is a tepsibe rakjuk.
Adunk még hozzá egy kevés vizet.
Alufóliával lefedve 200 fokon hőlégkeveréssel addig
sütjük, míg a húsba a villa könnyedén belemegy. (Ez nekem kb. 100 perc volt.
Ezután a fóliát eltávolítjuk, a hőfokot 180-re
mérsékeljük és gyakran meglocsolgatva szép pirosra sütjük kb. 20 perc alatt.
Ezalatt érdemes a combokat megfordítani, hogy mindkét
oldala szépen megpiruljon.
Melegen, habos krumplipürével kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése