Férjem nagy káposztarajongó, az Ő kedvéért készítettem ezt a fogást, a káposztás tészta mintájára.
Kicsit időigényes, de nagyon laktató étel.
Hozzávalók 4
főre:
Nudlihoz:
*50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
*1 nagyobb tojás
*1 kk só
*15 dkg liszt
Továbbá:
*1 közepes fej káposzta
*5-6 ek olaj
*1 kk só
*1 kk őrölt bors
A krumplikat megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, sós
vízben puhára főzzük, leszűrjük és áttörjük.
Ha már kéz melegre hűlt, hozzáadjuk a sót, a tojást, majd
lassan adagolva a lisztet, közben kézzel nem túl kemény és nem túl lágy
tésztává dolgozzuk. Előfordulhat, hogy a krumplinak nagyobb a nedvességtartalma
és még szükséges 1-2 teáskanálnyi liszt.
Lisztezett felületen vékonyka rudakat sodrunk, amiket egy
éles késsel kb. 3 cm hosszúságúra darabolunk. A felület és a tenyerünk között
még sodrunk rajta egyet, így szép formásak lesznek.
Egy fazékban sós vizet forralunk 2 evőkanálnyi olajjal,
hogy majd a nudlik ne ragadjanak össze.
Közben a káposztát lereszeljük, és egy nagyobb méretű
serpenyőben felhevített olajon megpirítjuk. Közben ízesítjük sóval és borssal.
Ha gyöngyözve forr a víz, a nudlikat belerakjuk, ha már
feljöttek a víz tetejére, még 2-3 percet főzzük és a vízből kiemelve
lecsöpögtetjük.
Végül beleforgatjuk a pirított káposztába. Ha szükséges,
még sózzuk és borsozzuk.
Melegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése