Valamikor rég már készítettem ezt a levest, de akkor
valahogy nem sikerül a tésztát reszelni. Utólag jöttem rá, hogy túl kevés volt
a liszt és ez volt a gond. Természetesen a leves gazdagítható olyan más
zöldségekkel, amik még megtalálhatók a kamrában, mint például zeller, karfiol,
stb. Arra érdemes figyelni, hogy a tészta a leves levét eléggé elszívja, ezért
inkább több vizet ajánlott hozzáadni.
Hozzávalók 6
főre:
*4 nagy szál sárgarépa
*3 szál petrezselyem
*1 kisebb karalábé
*4 nagyobb db krumpli
*1 közepes fej vöröshagyma
*4 ek olaj
*1 tk só
*1 tk fűszerpaprika
*1 tk házi darált paprika
*0,5 kk őrölt bors
*1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
Tésztához:
*1 kisebb tojás
*10 dkg liszt
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A répát és a
petrezselymet felkarikázzuk, a karalábét és a krumplit apróra daraboljuk, a
vöröshagymát kockára vágjuk.
Utóbbi egy kevés olajon üvegesre pároljuk, majd
átforgatjuk rajta a répát, petrezselymet, karalábét. Felengedjük vízzel és
ízesítjük a fűszerekkel.
Közben a tésztához a lisztet tojással nem túl lággyá
dolgozzuk. (Ha lágy, nem tudjuk reszelni. Ezt liszttel korrigálhatjuk.)
Ha a zöldségek kezdenek puhulni, akkor hozzáadjuk a
krumplit. A tésztát pedig a reszelő nagy lyukán a levesbe reszeljük.
Mire a krumpli megpuhul, a tészta is megfő.
Melegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése