Nagyon egyszerű kis házi készítésű uzsonna a hűtőben talált
alapanyagokból. A tészta a közepén elég vékony, de a szélén hagytam egy kis
peremet, mert a kicsik ezt a ropogós részt szeretik a legjobban.
Hozzávalók 2 kerek
pizzához:
Tésztához:
*30 dkg liszt
*1 púpos tk só
*1,6 dl víz
*2 dk friss élesztő
*1 tk zsír vagy 2
ek olaj
Feltéthez:
*3 púpos ek tejföl
*1 ek pizza krém
*20 dkg párizsi
egyben
*10 dkg trappista
sajt
A lisztet először
egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót. Majd a langyos, de nem forró
vízbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, és a
liszthez öntjük. Hozzáadjuk az olvasztott zsírt vagy az olajat. Jó alaposan
kidagasztjuk. Ha keménynek éreznénk a tésztát, akkor egy pici vízzel
lazíthatunk rajta. Ezután egy tálba rakjuk a gombóccá összeállt tésztát,
lisztes kézzel végigsimítjuk a felületét, hogy ne ragadjon az edényhez kelés
közben.
Lefedve hagyjuk
legalább egy órát kelni. A megkelt tésztát két részre osztjuk és kikent,
kilisztezett pizza sütő formába (26 cm) nyomkodjuk kézzel. Megkenjük a tejföl és a pizza
krém keverékének a felével. A reszelő nagy lyukán ráreszeljük a párizsi felét.
Megszórjuk a sajt felével.
Előmelegített
sütőben kb. 15 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Ezt megismételjük a másik tésztával is.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése