Sokan a csirkemellet azért nem kedvelik, mert túl száraz.
Nálunk ezzel nincs gond, mert a család leginkább a csirke ezt a részét szereti.
Gyakran készítem paprikásan és tejföllel habarva. Ízletes, szaftos és nagyon
hamar asztalra lehet tenni. Általában tésztával kínálom, de nokedli is illik
hozzá.
Hozzávalók 4
főre:
*2 nagyobb csirkemell filé
*1 nagy fej vöröshagyma
*2-3 ek olaj
*1 tk házi darált paprika
*1 kisebb paradicsom
*0,5 kk őrölt bors
*1 csapott tk só
*1 tk fűszerpaprika
*1 csapott ek liszt
*3 dl tejföl
A megtisztított húst kisebb kockára vágjuk, hagyjuk
lecsepegni. A vöröshagymát felkockázzuk és az olajon üvegesre pároljuk. A
lecsepegett húst is hozzáadjuk és fehéredésig pirítjuk.
Ízesítjük a sóval, borssal, darált- és fűszerpaprikával,
apróra vágott paradicsommal.
Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje és fedő alatt
puhára főzzük.
Ha marad még egy kevés víz, azt fedő nélkül hagyjuk
elfőni.
Megszórjuk egy kevés liszttel, elkeverjük, majd
belekanalazzuk a tejfölt és simára keverjük.
Hagyjuk jól átforrósodni és melegen, kifőtt tésztával
kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése