Eddig még csak édes buktát sütöttem, de gondoltam itt az
ideje kipróbálni a sósat is. A sonka finom tölteléknek bizonyult, a tormától
kicsit pikáns. A család csak úgy magában fogyasztotta, én friss zöldségekkel,
paradicsommal, uborkával.
Legközelebb 1-2 keményre főtt tojást is teszek a
töltelékbe.
Hozzávalók 6
főre:
Tésztához:
*50 dkg liszt
*1 csapott tk só
*2,5 dkg friss élesztő
*2 dl tej
*1 nagy csipet cukor
*1 egész tojás
*10 dkg margarin
Töltelékhez:
*20 dkg sonka
*3 db háromszögletű sajt
*1 tk majonézes torma
Továbbá:
*1 tojás lekenni
*1 kk szezámmag
*2 ek tej az átgőzöléshez
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral, hozzáadjuk
a sóval elkevert liszthez a tojással, olvasztott margarinnal együtt. Alaposan kidagasztjuk, és letakarva legalább 1 órát kelesztjük. A töltelékhez a sonkát ledaráltjuk,
összeforgatjuk a krémesre kevert sajtokkal és a tormával.
A tésztát 4 mm vastagra elnyújtjuk és nagyobb pogácsa
szaggatóval kiszúrjuk. Mindegyik közepére teszünk 1 kiskanál tölteléket.
Gombócot formázunk.
Egy margarinnal kikent és liszttel megszórt közepes
tepsibe vagy hőálló tálba lazán belerakjuk.
Letakarva kb. 30 percet kelesztjük, lekenjük tojással,
megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Óvatosan
lekenjük tejjel és letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni. Langyosan kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése