Ezt a sütit még korábban sütöttem, amikor nyáron
vendégeket vártunk. Nem volt ötletem, hogy mivel kínáljuk meg őket, ezért
elővettem Stahl Judit Gyors konyha című könyvét. Bár ritkán használok
szakácskönyvet, ez most jól sikerült és hamar elfogyott. A tészta picit zsíros,
de a vajtól sokáig omlós marad, ha marad belőle.
Hozzávalók egy
20*30 cm tepsihez:
*30 dkg liszt
*1 kk só
*30 dkg vaj
*12 dkg cukor
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*1 kis üveg meggylekvár fele
A sütőt előmelegítjük. A tepsit kikenjük margarinnal és
meghintjük liszttel.
A cukrot a reszelt citrom héjával és a vajjal kikeverjük,
majd hozzáadjuk a sóval elkevert lisztet.
(Tojás és sütőpor nem szükséges hozzá.)
A tészta elég lágy, két részre osztjuk. A 2/3-át az előkészített
tepsibe nyomkodjuk.
180 fokon alul-felülsütéssel 20 percet sütjük.
A maradék tésztát becsomagolva a fagyasztóban
pihentetjük.
Majd az elősütés után a lapot megkenjük a lekvárral és
ráreszeljük a reszelő nagy lyukán a fagyasztóból kivett tésztát.
200 fokra emelt hőmérsékleten további 20-25 percet
sütjük.
Ha kihűlt, éles késsel szeleteljük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Érdekes, de elmentem! Köszönöm szépen! Évi
VálaszTörlés