Hozzávalók kb.
27 golyóhoz:
*50 dkg darált sertéshús
*1 nagyobb tojás
*10 dkg apró szemű zabpehely
*1 kk só
*1 tk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
*0,5 kk fűszerpaprika
*0,5 kk őrölt bors
*1-2 ek olaj a kenéshez
A darált húst egy tálba rakjuk, majd beletörjük a tojást,
beleszórjuk a zabpelyhet és ízesítjük a fűszerekkel.
Alaposan összedolgozzuk és letakarva hagyjuk kb. 30
percet állni.
Közben egy közepes tepsit (38*22 cm)kibélelünk
sütőpapírral.
A sütőt előmelegítjük.
A sütőpapírt lekenjük vékonyan olajjal.
A masszából diónyi golyókat sodrunk, amit kicsit
ellapítunk, és a tepsibe sorakoztatjuk.
A végén a fasírtokat egy szilikon ecset segítségével
lekenjük olajjal.
Alufóliával befedjük és 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 50
percet puhítjuk.
Az alufóliát eltávolítva 160 fokon további 7-8 percet
pirítjuk.
Természetesen ez sütőfüggő, érdemes a végén figyelni,
hogy ne nagyon száradjon ki ha pirul.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése