A hűtőben található, felbontott sárgabaracklekvárt is felhasználtam, de nem jegyeztem meg, hogy pontosan hány kanállal került bele. A lényeg az, hogy annyit adjuk hozzá, amitől nem túl ragacsos a massza, de jól összeálló, és nem morzsálódik szét.
Kiváló vendégváró, mert ha bejelentkeznek a váratlan látogatók (és persze van itthon dió) akkor hamar összedobható. Akár még a gyerekek is bevonhatók a formázásba.
Hozzávalók 35
db golyóhoz:
*35 dkg darált háztartási keksz
*20 dkg darált dió (10 dkg a tésztába és 10 dkg a
forgatáshoz)
*20 dkg porcukor
*3 púpos ek cukrozatlan kakaópor
*0,5 üvegcse rumaroma
*sárgabaracklekvár (kb.12-13 jó púpos ek)
Egy tányérba szórjuk a 10 dkg darált diót a forgatáshoz.
Egy tálba mérjük a kekszmorzsát, a maradék 10 dkg darált
diót, a porcukrot, a kakaóport.
Kicsit összekeverjük, majd hozzáadjuk a rumaromát és
fokozatosan adagolva a lekvárt.
Kézzel könnyen formázható masszává dolgozzuk.
A kekszes tésztából kisebb darabokat tépünk, amit a két
tenyerünk között diónyi golyóvá sodrunk.
Alaposan megforgatjuk a darált dióban.
Szép tálcára rendezzük.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése