Hozzávalók 4 főre:
*2 kisebb csirkemell filé
*0,5 kk só
*7 dl olaj a sütéshez
*3 jó púpos ek kukoricaliszt a forgatáshoz
Bundához:
*2 nagyobb tojás
*1 tömlős sajtkrém (nálam zöldfűszeres, 100g-os)
*0,5 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
*3 jó púpos ek kukoricaliszt (kb. 6 dkg)
*40 ml tej
A megtisztított csirkemellet vékony csíkokra vágjuk.
Megszórjuk sóval és jól összeforgatjuk, félretesszük.
Egy tálba kanalazzuk a forgatáshoz a kukoricalisztet.
Egy másik tálba ütjük a tojásokat, majd a sajtkrémmel
simára keverjük.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymakrémet (esetleg
a zúzott fokhagymát).
Beleszórjuk a kukoricalisztet, majd csomómentesre
keverjük, végül a tejjel lazítjuk.
Egy magasabb falú tálban olajat forrósítunk.
A csirke darabokat először a kukoricalisztben forgatjuk
meg, majd megmártjuk a sajtkrémes masszában.
Kicsit lecsepegtetjük és a forró olajba emeljük.
Közepesnél kisebb lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése