Hozzávalók 4
főre:
*8 nagy szelet karaj
*1-1 csipet só
*3 púpos ek liszt a forgatáshoz
*7-8 dl olaj a sütéshez
Bundához:
*1 kis pohár kefir (140g)
*2 nagyobb tojás
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt bors
*1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd
fokhagyma)
*3 jó púpos ek liszt
Először a húst jól megtisztítjuk, a hártyás részt
eltávolítjuk, ha van rajta.
Vékonyra klopfoljuk és meghintjük 1-1 csipet sóval.
Egy magasabb falú lábasban bő olajat forrósítunk.
A forgatáshoz egy tányérba kanalazzuk a lisztet.
Egy másik tálba ütjük a tojásokat, villával kicsit felverjük, majd elkeverjük benne a kefirt, a sót, a borsot, a fokhagymakrémet (esetleg a zúzott fokhagymát).
Végül beleszórjuk a lisztet és sűrű, csomómentes tésztává
keverjük.
A karaj szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd
a kefires masszában, kicsit lecsepegtetjük.
A forró olajban közepesnél kisebb lángon mindkét oldalukat szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
Az olajból kivéve a bunda keménynek tűnik, de ha fedeles
jénaiba rakjuk, akkor a bunda szépen felpuhul és a hús is meleg marad
tálalásig.
A Facebookon is megtaláltok.
Gratulálok az évfordulóhoz! Az első 7 év szerintem nehezebb, mint az utána következő időszak. Noha még "csak" 10 évnél tartunk, de minden egyre jobb, egyre szebb, mert az összecsiszolódási időszak a végéhez közeledik, sőt, egyre inkább azt tapasztalom, hogy véget is ért. Sok boldogságot és további nagyon sok szép közös évet kívánok Nektek!
VálaszTörlés(Más: Párommal vasárnap piacon vásároltunk, egy inárcsi termelő házaspártól. Meg is jegyeztük, hogy nagyon jó hely lehet Inárcs, mert isteni finom zöldségeik és gyümölcseik vannak. Én Bugyit ismerem, az gyönyörűséges hely, nagymamám ott élt, sajnos már régen meghalt.)
Andi (Orbán Andrea Viktória) Budapestről
Köszönöm a kedves szavakat, nagyon aranyos vagy :-)
TörlésMódosítás: Nem vasárnap volt, hanem szombat, de mindegy is.
VálaszTörlés