Ízletes töltött gombát készítettem, de a töltelék most igazán eltér a hagyományostól.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
*4 nagy Chef Gomba Portobello gomba
*15 dkg szárazkolbász (lehet csípős is)
*2 nagyobb csemegeuborka
*1 ek teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*2 dl cm mandulatej
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt bors
*2 gerezd fokhagyma
*15 dkg sajt
A gombák tönkjét kiemeljük, a kalapokat hőálló tálba fektetjük, megszórjuk egy kevés sóval, őrölt borssal.
A vékonyra szeletelt kolbászt zsírjára sütjük, majd megszórjuk a liszttel, csomómentesre keverjük a tejjel. Hozzáadjuk a felszeletelt uborkát, majd ízesítjük
a fűszerekkel. Mérsékelt lángon, kevergetve sűrűre főzzük. A raguval a gombákat megtöltjük. Megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokos sütőben kb.
15 perc alatt készre sütjük. Azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése