PrintFrendly

2024. január 15., hétfő

Gombás-szardíniás spagetti paradicsomosan

Induljon a dolgos hét egy egyszerű halas fogással.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*25 dkg olajos szardínia
*1 kis vöröshagyma (8dkg)
*1 kisebb sárgarépa
*20 dkg hámozott, darabolt konzerv paradicsom
*3-4 ek olaj
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*1 kk morzsolt oregánó
*1 kk morzsolt bazsalikom
*1 csipet morzsolt kakukkfű
*1 csipet négyszeres erősségű édesítő
*25 dkg durum spagetti
*sajt a tálaláshoz

A vöröshagymát és a sárgarépát kisebb kockára vágjuk, a gombát felszeleteljük. Kevés felforrósított olajon a répát, a hagymát és a gombát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot. Ízesítjük a fűszerekkel. Kevés vízzel összeforraljuk. Végül beleforgatjuk a szardíniát. Jól átmelegítjük. Kifőtt spagetti tésztával és reszelt sajttal megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése