Egyszerű, könnyű kis húsmentes fogás. Maradék rizs köret is felhasználható az elkészítéséhez.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
*1 csésze basmati rizs (23 dkg)
*10 dkg Chef Gomba barna csiperkegomba
*4 kisebb tojás
*3 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
*1 marék friss spenótlevél (lehet fagyasztott is)
*1 púpozott kk só
*1/2 kk őrölt fekete bors
*3 nagy gerezd fokhagyma
*olaj a sütéshez
A rizst dupla mennyiségű sós vízben megfőzzük, hagyjuk kihűlni. A gombát, a spenót- és petrezselyemlevelet apróra vágjuk
és a rizshez adjuk a tojásokkal a zsemlemorzsával együtt. Ízesítjük a fűszerekkel. Felforrósított, olajjal kikent serpenyőben evőkanálnyi
masszát elsimítunk, majd mindkét oldalát megsütjük. Savanyú káposztával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése