PrintFrendly

2024. január 18., csütörtök

Reform kenyérlángos

Mostanában kevesebb kelt tésztát készítek, de kedvet kaptam egy kis kenyérlángoshoz. Picit változtattam a hagyományos recepten. A végeredmény pedig egy vékony tésztás, diétába is illeszthető finomság lett.
Hozzávalók 2 gáztepsinyi kenyérlángoshoz:
Tésztához:
*40 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*10 dkg búzaliszt
*1 púpozott tk só
*2 ek olaj
*2,1 dkg friss élesztő
*Kb. 3 dl víz

Sugóhoz:
*4 dl tejföl
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*3 nagy gerezd fokhagyma

Feltéthez:
*30 dkg kockázott, húsos szalonna
*1 nagy fej lila hagyma
 
A tésztához a kétféle lisztet a sóval elvegyítjük, majd hozzáadjuk az olajat és belemorzsoljuk az élesztőt. Annyi vízzel, hogy rugalmas, nem kemény tésztát kapjunk, kidagasztjuk. Letakarva kb. 1 órát kelesztjük.
A tejfölt kikeverjük a fűszerekkel, zúzott fokhagymával. A szalonnát serpenyőben picit megpirítjuk. A tepsiket sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A megkelt tésztát két egyenlő részre osztjuk és a tepsi méretére nyújtjuk. A sütőpapíros tepsire rakjuk. Lekenjük a tejföl felével, megszórjuk a szalonna felével. Hagyjuk még kb. 30 percet kelni. A maradék tésztával is megismételjük a műveletet.
180 fokos sütőben kb. 15 percet sütjük, majd rászórjuk az apróra vágott hagymát és pár percre még visszatoljuk a sütőbe.
 
 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése