Ha már tegnap sós pitével leptem meg a családot, az édeset kedvelő családtagok sem maradhatnak pite nélkül. Almás készült
szeretettel. A kivehető aljú piteformát és a szívecskés piterácsozót a Cookorinál tudjátok beszerezni. A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
Tésztához:
*30 dkg liszt
*1 csipet só
*1 púpozott kk sütőpor
*7 dkg porcukor
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*15 dkg vaj
*1 tojás sárgája
*1 jó púpozott ek tejföl
Töltelékhez:
*9 nagyobb alma
*1 púpozott tk őrölt fahéj
*3 ek cukor
*1 ek vaníliás cukor
*1 ek búzadara
A meghámozott almákat lereszeljük, a levét kicsavarjuk. A gyümölcshúst ízesítjük a kétféle cukorral és
a fahéjjal.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket lisztezett felületen kör alakúra elnyújtjuk és egy
vajjal kikent, liszttel megszórt piteformába simítjuk úgy, hogy egy kis pereme is legyen. Megszórjuk egy kevés búzadarával. A tölteléket egyenletesen elterítjük
rajta. A tészta másik felét is elnyújtjuk, a liszttel megszórt szívecskés formára terítjük, átgurítjuk rajta a nyújtófát. Leemeljük
róla a szívecskés részt. A visszamaradt tésztát óvatosan a töltelékre terítjük.
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre
sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Szeletekre vágva, porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése