PrintFrendly

2022. május 17., kedd

Kapros sárga túró

Bár már nincs húsvét, de a család kérésére újra sárga túró készült. Nem a hagyományos édes változat, hanem sós és kapros. Nem túl nagy adag, épp elég egy kisebb családnak. Azt hiszem máskor is fogok készíteni majd még újabb ízesítéssel, más fűszernövényekkel is. A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.

Hozzávalók 3 személyre
*5 nagyobb tojás
*5 dl tej
*1 jó nagy csipet só
*1 csipet őrölt bors
*1 kis csokor friss kapor
 
A tejet felforrósítjuk, beleszórjuk a sót és a borsot. A tojásokat feltörjük, villával simára keverjük és a forró tejbe csorgatjuk. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg a savó és a túró szétválik. A megmosott kaprot apróra vágjuk, a sárga túróba keverjük, majd az egészet textilruhával kibélelt szűrőtálba rakjuk. A ruhát batyuszerűen összefogjuk, összekötjük és felakasztva egy éjszakát hagyjuk lecsepegni. Másnap szeletelve kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése