PrintFrendly

2022. május 15., vasárnap

Mustáros töltött dagadó

Kisebb családi összejövetel alkalmával készült ez a töltött hús. A nagy előnye, hogy előre megsüthető, hiszen hidegen sokkal szebben szeletelhető. Remek vendégváró és hidegtálon is igazán szépen tálalható. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
Hozzávalók kb. 6-7 személyre
*1 közepes sertésdagadó (Kb. 1 kg)
Töltelékhez:
*15 dkg darált sertéshús
*2 kis szelet teljeskiőrlésű kenyér
*2 keményre főtt tojás
*1 (nyers) tojás
*2 csapott ek cukormentes mustár
Továbbá:
Tepsi kenéséhez:
*2 ek mangalicazsír
 
A megtisztított dagadót felszúrjuk, szárazra töröljük. 
A töltelékhez a darált húshoz adjuk az apróra vágott főtt tojást, a vízbe áztatott, majd kicsavart és összetépkedett kenyeret, a nyers tojást. A mustárral, fűszerekkel ízesítjük és alaposan összedolgozzuk. 
A dagadó belsejébe nyomkodjuk a tölteléket, majd a nyílást összevarrjuk vagy hústűvel összetűzzük. 
A húst kívülről megszórjuk a kétféle fűszerkeverékkel. Zsírral kikent tepsibe fektetjük. Mellé öntünk kb. 1 dl vizet. 
Lefedve, 180 fokos sütőben kb. 100 percet puhítjuk, majd alufólia nélkül, a szaftjával locsolgatva pirosra sütjük. 
Hagyjuk teljesen kihűlni. Vékonyra szeletelve, hidegtálon kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése