Imádom a sütőtököt. Legyen az édes, vagy sós formában. Most
előbbi készült egy kis kókuszos bundában. Remek desszert, de egy tartalmas leves
után másodikként is kínálhatjuk.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is.
Hozzávalók 4
személyre
*1 kisebb kanadai sütőtök hosszabbik, mag nélküli vége
*só
Bundázáshoz:
*10 dkg liszt
*1 késhegynyi bourbon őrölt vanília
*1 késhegynyi
mézessütemény fűszerkeverék
*1 csapott kk őrölt fahéj
*3 kisebb tojás
*5 dkg zsemlemorzsa
*5 dkg kókuszreszelék
*olaj a sütéshez
A sütőtököt 3-4 mm vékony fél karikára vágjuk,
meghámozzuk, és megszórjuk kevés sóval.
Először megforgatjuk a vaníliával, mézessütemény
fűszerkeverékkel és fahéjjal elvegyített lisztben, megmártjuk a felvert tojásban,
végül megforgatjuk a kókusszal elkevert morzsában.
Ujjnyi felforrósított
olajban világosra sütjük, a felesleges olajat papírtörlőn lecsepegtetjük.
Porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése