PrintFrendly

2020. január 10., péntek

Könnyű lestyános-karfiolos gombaleves


Amint már korábban, többször is írtam, néha a legegyszerűbb fogások a legfinomabbak. Egy kevés gomba, egy kis karfiol és már kész is a melengető kanalazni való. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is. A felhasznált gombát a ChefGomba biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*1 kisebb karfiol fele
*20 dkg ChefGomba csiperkegomba
*1 nagy sárgarépa
*1 nagy vöröshagyma
*1 tk fűszerpaprika
*1 kk só
*0,5 kk őrölt fekete bors
*1 szál friss lestyán (vagy egy nagy csipet morzsolt)
*1 liter zöldségleves alaplé

A gombát vékonyra szeleteljük, a vöröshagymát felkockázzuk, a karfiolt apró rózsáira szedjük. Felforrósított olajon megfonnyasztjuk a hagymát, megpirítjuk rajta a gombát. Megszórjuk a paprikával, felengedjük az alaplével. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, a lestyánt, ízesítjük a sóval, borssal. Ha felforrt, belerakjuk a karfiolt. A zöldségek puhulásáig főzzük. Melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése