PrintFrendly

2020. január 1., szerda

Mustáros lencsefőzelék


Bár év közben ritkán készül nálunk lencse, most mégis ismét asztalra került. Hagyományos módon főztem, egy kevés mustárral ízesítettem. Virslivel kínáltam. 
Mindenkinek boldog új évet kívánok!
Hozzávalók 4 személyre
*80 dkg lencsekonzerv (Aldiban kapható)
*1 nagy csipet só
*2 ek liszt
*3 ek olaj
*2,5 dl tejföl
*1 ek mustár
*1 csipet cukor

A konzerv lencsét átmossuk, lecsepegtetjük. Annyi vízben, ami épp ellepi és egy csipet sóval felforraljuk. A lisztet megpirítjuk az olajon, majd a tejföllel és a mustárral simára keverjük. Hőkiegyenlítéssel berántjuk a lencsét, egy kevés cukorral ízesítjük. Ha besűrűsödött azonnal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése