Printfriendly

2018. január 10., szerda

Hagymakarika zabpehelylisztes bundában



Néha van úgy, hogy picit besokallunk a hústól és csak valami egyszerű ételre vágyunk. Nagyon szeretjük a rántott hagymakarikákat, abból jött az ötlet, hogy egy kicsit másképpen, fokhagymás bundában készítsem el. Igazán jól sikerült, sima liszt helyett most zabpehelylisztet használtam.
A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is.
Hozzávalók 2 személyre
*2 egész nagy fej vöröshagyma
*0,5 kk só
Bundához:
*1 nagy tojás
*2 púpozott ek zabpehelyliszt
*30 ml tej
*0,5 kk fokhagymasó
*1 nagy csipet őrölt bors
Sütéshez:
*olaj

A megtisztított hagymákat 1 cm vékony szeletekre vágjuk, a rétegeket is szétszedjük. Meghintjük sóval. 
A bundához a tojást a fűszerekkel és a liszttel csomómentesre keverjük, a tejjel lazítjuk. 20 perc pihentetés után egy serpenyőben ujjnyi olajat forrósítunk. 
A karikákat megmártjuk a masszában, kicsit lecsepegtetjük, és a forró olajban barnára sütjük. Papírtörlőre szedjük.
Ketchuppal, esetleg friss salátával kínáljuk. 

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése