Bevallom, hogy még eddig alig készítettem töltött tojást,
ugyanis nálunk nem igazán volt hagyomány ünnepekkor a menüben kínálni. Most
azonban hajtott a kíváncsiság és egy pár darabbal mégiscsak kísérletet tettem.
A legegyszerűbb változatot készítettem. Szerencsére a tyúkjaink azzal a pár
tojással minden nap megörvendeztetnek, ezért csodás sárga házi tojásokat tudtam
kínálni. Azt hiszem legközelebb másfajta ízesítéssel, töltelékkel is próbálkozom
majd.
Hozzávalók 2
főre:
*3 nagyobb házi tojás
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 kk mustár
*1 kk mustár
*2 púpozott ek majonéz
A tojásokat bő vízben keményre főzzük. Hagyjuk kihűlni és
a héjukat eltávolítjuk. Hosszában kettévágjuk, a sárgájukat kiemeljük, majd
villával áttörjük, a fűszerekkel, a mustárral ízesítjük, a majonézzel krémesítjük. Csillagos
habzsákba kanalazzuk, majd visszatöltjük a tojásfelekbe.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése