Régen azt sem tudtam, hogy mi fán terem a csicsóka. Majd
a szomszéd idős bácsi adott pár gumót és azóta minden évben jelentős
mennyiséget tudunk felhasználni a kertből. Egy baj van vele, hogy frissen
ajánlott feldolgozni, mert elég nehezen bírja a tárolást. Már korábban
készítettem pár fogást belőle, ezeket megtaláljátok a blogon. Most a krumplifőzelék
mintájára készült egy könnyű, húsmentes étel belőle. Liszt helyett keményítő a
sűrítő anyag. Érdemes kipróbálni, hisz a csicsókát cukorbetegeknek is jó
szívvel ajánlják.
A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is.
A
felhasznált fűszereket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 3
személyre
*35 dkg csicsóka
*1 csapott kk só
*1 csipet őröltbors
*1 kis darab
babérlevél
*2 dl tejföl
*1 púpozott ek kukoricakeményítő
*1 csapott tk édesfűszerpaprika
A megtisztított csicsókát kisebb darabokra vágjuk és
annyi vízben, ami ellepi, puhára főzzük. Ízesítjük sóval, borssal,
babérlevéllel.
A keményítőt és a paprikát csomómentesre keverjük a tejföllel,
majd behabarjuk vele a főzeléket. Ha szükséges, egy kevés vízzel hígítjuk.
Melegen, tükörtojással kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése