Köszönöm szépen a receptet Viki!
Hozzávalók:
*4 dl liszt (ez kb. 26 dkg)
*1 csapott kk szódabikarbóna
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*2 közepes tojás
*4 púpos ek cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*5 dl aludttej/kefir/joghurt
*4 nagy sárgabarack
*15 dkg piros ribizli
A sütőt előmelegítjük.
Egy közepes tepsit (23*38 cm) kikenünk vékonyan vajjal és megszórjuk
liszttel.
A lisztet egy tálba szórjuk, elkeverjük benne a
szódabikarbónát, a reszelt citrom héját.
A tojásokat egy másik tálba ütjük és simára keverjük a
cukrokkal és az/a aludttejjel/kefirrel/joghurttal.
A két részt összeforgatjuk és simára keverjük.
A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk.
A megtisztított barackokat apró darabokra vágjuk, majd
a ribizlivel együtt a sütemény tetejére szórjuk.
180 fokon hőlégkeveréssel legalább 35 percig sütjük.
Érdemes tűpróbát végezni, ha már nem ragad a tészta a
fogpiszkára, akkor jó.
Hagyjuk kihűlni és egy kevés porcukorral meghintve
kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése