Köszönöm Csaba a remek receptet!
Hozzávalók kb.
18 tallérhoz:
*30 dkg krumpli (3 közepes db)
*50 dkg csirkemell filé (1 nagy filézett mell)
*1 közepes fej vöröshagyma fele
*1 tojás
*1 kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 késhegynyi őrölt szerecsendió
*0,5 kk morzsolt majoránna
*0,5 kk őrölt pirospaprika
*2 púpos ek zsemlemorzsa
*6-7 dl olaj a sütéshez
A megtisztított krumplit egyben, bő vízben puhára főzzük,
leszűrjük és hagyjuk lecsepegni, kihűlni.
A csirkemellet húsdarálón ledaráljuk. A hagymát
felkockázzuk, nem szükséges túl apróra.
A darált csirkemellet egy tálba rakjuk, belereszeljük a
reszelő nagy lyukán a krumplikat, beleszórjuk a vöröshagymát.
Beleütünk egy tojást, ízesítjük a fűszerekkel.
Kézzel jól összedolgozzuk. (Nekem kicsit lágy lett, ezért
adtam még hozzá 2 evőkanálnyi zsemlemorzsát.)
Majd nagyobb diónyi adagokból golyókat sodrunk, amit
ellapítunk.
Egy nagyobb serpenyőben kb. másfél ujjnyi olajat
forrósítunk, amiben szép barnára sütjük a tallérok mindkét oldalát.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése