Hozzávalók 6
főre:
*40 dkg zöldborsó (saját eltevésű mirelit)
*40 dkg újkrumpli
*5 dkg zabkocka tészta
*1 kis fej vöröshagyma
*3 ek olaj
*1 kk só
*1 késhegynyi őrölt bors
*1 tk házi ételízesítő (vagy 1 leveskocka)
*1 tk házi darált paprika
*1 tk csemege paprikakrém
*1 tk őrölt pirospaprika
*1,8 dl víz
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a vöröshagymát
felkockázzuk, a krumplit apró darabokra vágjuk.
Egy kisebb fazékban az olajon üvegesre pároljuk a
vöröshagymát, majd a zöldborsót és a krumplit is átforgatjuk rajta.
Felengedjük vízzel, majd ízesítjük a fűszerekkel.
Ha felfő, beleszórjuk a tésztát.
Ha már megpuhultak a zöldségek, elzárjuk és melegen
kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése