Hozzávalók egy 26 cm-es pitéhez:
*15 dkg liszt
*0,5 tasak sütőpor
*1 csipet só
*2 tojás
*10 dkg porcukor
*1 tasak Bourbon vaníliás cukor
*10 dkg olvasztott vaj/margarin
*12,5 dkg krémsajt (vagy 1 kis doboz görög joghurt)
*1 csésze málna (2 dl)
A sütőt előmelegítjük.
Egy 26 cm-es kerámia piteformát vékonyan kikenünk vajjal
és megszórjuk liszttel.
A málnát folyó víz alatt átmossuk és konyhai papírtörlőn
hagyjuk kicsit lecsepegni.
A lisztet egy tálba szórjuk, majd elkeverjük benne a
sütőport és a sót.
Egy másik tálban megolvasztjuk a vajat/margarint, majd a
porcukorral és vaníliás cukorral simára keverjük.
Hozzáadjuk egyesével a tojásokat, majd a krémsajtot (vagy
a joghurtot) és a lisztes keveréket összeforgatjuk a tojásos résszel.
A masszát az előkészített formába simítjuk.
A tetejére szórjuk a gyümölcsöt.
180 fokon alul-felülsütéssel 30 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
A formában hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral
meghintve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése