Hozzávalók 4
főre:
*1 kg újkrumpli
*1 közepes fej vöröshagyma
*3-4 ek olaj
*1 kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 kk őrölt pirospaprika
A krumplit megtisztítjuk, majd kisebb cikkekre vágjuk.
Sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk
lecsepegni.
Közben a hagymát kockára vágjuk, felforrósított olajon
üvegesre pirítjuk, majd a tűzről lehúzva megszórjuk a paprikával, borssal,
sóval, jól átforgatjuk, és a krumplira öntjük.
Felfelé rázogató mozdulatokkal összekeverjük. A krumpli
összetörése miatt nem célszerű kanalat, fakanalat használni erre a célra.
Melegen, azonnal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése