Hozzávalók 3
főre:
*1 kg köröm
*1 óriási fej vöröshagyma
*2 ek zsír
*1 púpos tk őrölt pirospaprika
*2 ek házi darált paprika
*1 közepes paradicsom
*1 púpos tk só
*0,5 kk őrölt bors
*2 gerezd fokhagyma
A körmöket alaposan megtisztítjuk, és jól kiáztatjuk.
A vöröshagymát nem túl apró kockára vágjuk és a zsíron
üvegesre pároljuk.
A tűzről lehúzva megszórjuk őrölt pirospaprikával,
beleforgatjuk a körmöket.
Megszórjuk a sóval, borssal, hozzáadjuk a darált
paprikát, a nagyobb darabokra vágott paradicsomot és belezúzzuk a fokhagymát.
Felengedjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje, és
lefedve addig főzzük, míg a körmök megpuhulnak.
Ha szükséges, pótoljuk a vizet.
Ha már puha a köröm, de még sok rajta a víz, akkor fedő
nélkül főzzük el róla a vizet.
Melegen, sós főtt krumplival és savanyúsággal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése