Hozzávalók 3-4
főre:
*3 nagyobb alma
*2 púpos ek liszt a forgatáshoz
*Kb. 1,5 dl olaj a sütéshez
Bundához:
*1 nagyobb tojás
*1 tasak vaníliás cukor
*1 csipet só
*1 púpos ek cukor
*10 dkg liszt
*1 dl tej
Először a bundához való tésztát készítjük el.
A tojást a sóval, cukorral, vaníliás cukorral habosra
kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű,
csomómentes masszává keverjük.
Olajat forrósítunk. (Erre én egy alacsonyabb falú
serpenyőt használtam, amiben az almakarikákat kb. félig lepte el az olaj.)
Egy tálkába szórjuk a lisztet.
A megtisztított almákat meghámozzuk, kb. 7-8 mm vastag
szeletekre vágjuk. A magházukat kivágjuk. (Erre a legkisebb pogácsa szaggatómat
használtam.)
Az almákat először a lisztben forgatjuk meg, majd a sűrű
masszában. Kicsit lecsepegtetjük, majd a forró olajban mindkét oldalukat
közepesnél kisebb lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
Porcukorral, esetleg fahéjas porcukorral megszórva
kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése