Hozzávalók 2
főre:
*4 nagyobb szelet tarja
*1 kk só
*1 nagy csipet bors
*1 tk házi ételízesítő
*1-2 ek olaj
A tarja szeleteket alaposan megtisztítjuk, kicsit
lecsepegtetjük.
Ha vastagabbak, akkor kicsit megütögetjük a klopfolóval.
Egy kisebb tepsit kikenünk olajjal, belefektetjük a
húsokat.
Megszórjuk sóval, borssal és bedörzsöljük a háti
ételízesítővel.
Addig hagyjuk állni, míg a sütő bemelegszik.
Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és locsolunk még
rá 1-2 ek olajat.
Alufóliával lefedjük.
200 fokon addig sütjük, míg a hús megpuhul, a villa
könnyen belemegy. (Nálam ez most 90 perc volt.)
Majd ha puha, eltávolítjuk a fóliát és szép pirosra
pirítjuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése