Nem túl édes, ezért a legjobb mogyorókrémmel, baracklekvárral, mézzel vagy pudinggal kínálni.
Ezzel a palacsintával jelentkezek a legújabb VKF! játékra, amelynek a Kincsesbarlang blog a szervezője és a témája a Kedvenc szakácskönyvem.
Hozzávalók kb.
9 db palacsintához:
*10 dkg liszt
*1 tk sütőpor
*1 csipet só
*2,5 dkg cukor
*1 közepes tojás
*125 ml tej
*1 ek olaj a sütéshez
A palacsintasütőt előmelegítjük. Egy kisebb tálkába
öntünk kevéske olajat.
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sütőport, a
sót, a cukrot és jól elkeverjük.
A liszt közepébe egy mélyedést készítünk, amibe ütjük a
tojást. Elkezdjük kavargatni úgy, hogy közben apránként egyre több lisztet
keverünk hozzá.
Majd fokozatosan adagoljuk a tejet.
Sűrű, csomómentes masszává keverjük.
A sütőt egy szilikon ecsettel kikenjük olajjal (ezt
minden palacsinta előtt érdemes megtenni) és egy egész kis merőkanál masszát a
serpenyő közepébe csorgatunk. Az magától szépen elterül.
Ha apró buborékok jelennek meg, akkor pár másodperc után
(így biztosan nem marad nyers a közepe) már meg is fordíthatjuk és a másik oldalát is világosra sütjük.
Melegen, lekvárral, mogyorókrémmel, esetleg pudinggal
vagy mézzel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése