Egész keveset tértem csak el az eredeti leírástól. Mégpedig a 10 dkg barna cukrot (sajnos csak épp ennyi volt itthon) 5 dkg kristálycukorral egészítettem ki és sima vaníliás cukrot használtam a vanília esszencia helyett. Igazán finom, nem túl édes kekszek születtek. Ami nagyon tetszett, hogy puha, omlós lett a végeredmény, nem pedig az a ropogós, fogbeletörős keksz. Biztosan máskor is kap majd ilyet a család.
Hozzávalók kb.
24 db kekszhez:
*10 dkg aszalt vörös áfonya
*10 dkg csoki lencse (esetleg étcsokoládé)
*25 dkg liszt
*1 tasak sütőpor
*0,5 kk étkezési szódabikarbóna
*10 dkg vaj/margarin
*15 dkg barna cukor
*2 egész tojás
*1 tasak vaníliás cukor
A sütőt előmelegítjük. Két nagyobb méretű tepsit kibélelünk
sütőpapírral.
Az áfonyát apróra daraboljuk. Ha csoki lencse helyett
étcsokoládét használunk, akkor azt durvára vágjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a
sütőport, a szódabikarbónát, a cukrot, a vaníliás cukrot.
Hozzáadjuk a vajat/margarint és a tojásokat.
Kézzel kicsit összedolgozzuk, majd beleszórjuk az áfonyát
és a csokit.
Átkeverjük.
Lisztes kézzel kisebb diónyi darabokat sodrunk a két
kezünk között, majd az előkészített tepsikbe fektetjük egymástól kicsit
távolabb, mert sütés közben terülnek.
160 fokon hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Ezután egész vékonyan megszórjuk porcukorral.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése