PrintFrendly

2025. július 9., szerda

Padlizsános lecsó

A lecsó az a fogás, ami nagyon sokféleképpen változtatható. Én most egy egyszerű, padlizsános fajtát készítettem. Természetesen ízlés szerint kerülhet bele virsli, kolbász, akár szalonna vagy üthetünk rá tojást is.

Hozzávalók 4 személyre
*3-4 nagyobb paradicsom
*3 paprika
*2 nagyobb vöröshagyma
*1 kisebb padlizsán
*kevés olaj
*só
*őrölt bors
 
A zöldségeket megtisztítjuk. A padlizsánt nagyobb kockára vágjuk, majd egy szűrőtálba téve megsózzuk és picit pihentetjük. A meghámozott paradicsomot feldaraboljuk a paprikával együtt, a vöröshagymát félkarikára vágjuk.
A szűrőtálban lévő padlizsán leöblítjük, majd a felforrósított olajon a vöröshagymával együtt kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Ízesítjük a fűszerekkel. Készre főzzük.
Melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése