A lecsó az a fogás, ami nagyon sokféleképpen változtatható.
Én most egy egyszerű, padlizsános fajtát készítettem. Természetesen ízlés
szerint kerülhet bele virsli, kolbász, akár szalonna vagy üthetünk rá tojást
is.
*3-4 nagyobb paradicsom
*3 paprika
*2 nagyobb vöröshagyma
*1 kisebb padlizsán
*kevés olaj
*só
*őrölt bors
A zöldségeket megtisztítjuk. A padlizsánt nagyobb kockára
vágjuk, majd egy szűrőtálba téve megsózzuk és picit pihentetjük. A meghámozott
paradicsomot feldaraboljuk a paprikával együtt, a vöröshagymát félkarikára
vágjuk.
A szűrőtálban lévő padlizsán leöblítjük, majd a
felforrósított olajon a vöröshagymával együtt kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a
paprikát és a paradicsomot. Ízesítjük a fűszerekkel. Készre főzzük.
Melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése