Egy klasszikus kicsit másképpen. Egyszerű, tartalmas és finom.
Húshoz:
*50 dkg sertéscomb
*2 fej vöröshagyma
*1 paradicsom
*1 paprika
*1 csapott kk só
*1/2 kk őrölt bors
*1 tk fűszerpaprika
*1 ek mangalicazsír
*1 zsenge bébicukkini
Tarhonyához:
*3-4 ek olaj
*1 csésze tarhonya (25 dkg)
*2 csésze víz (5 dl)
*1 tk házi ételízesítő
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet bors
A zsírt felforrósítjuk, majd megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott hagymát, a felkockázott húst fehéredésig pirítjuk.
Ízesítjük sóval, borssal, fűszerpaprikával. Hozzáadjuk az
apróra vágott paradicsomot és paprikát.
Annyi vízben, ami ellepi, lefedve puhára főzzük.
A cukkinit vékony félkarikára vágjuk.
Az olajat felforrósítjuk, majd a tarhonyát rászórjuk és megpirítjuk.
Felengedjük a vízzel, de óvatosan, mert ekkor felszálló
forró gőz nagyon könnyen megégetheti a kezünket. Jól átkavarjuk. Ízesítjük
sóval, borssal, ételízesítővel.
Lefedve, néha megkavarva mérsékelt lángon hagyjuk puhára
főni.
Ha már puha a hús és elfőtte a levét, hozzáadjuk a
cukkinit, pár perc alatt készre főzzük és a tarhonyába forgatjuk. Azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése