PrintFrendly

2025. március 10., hétfő

Medvehagymás sztrapacska

Igyekszem kihasználni, hogy van friss medvehagyma. Most ismét egy klasszikus készült, amit ezzel a szuper kis zöldfűszerrel ízesítettem. Nálunk van aki csak köretként szereti csirkepaprikás mellé, van aki juhtúróval, túróval, kis pirított szalonnával megszórva.
Hozzávalók 4 személyre:
*50 dkg krumpli
*2 kisebb tojás
*1 tk só
*Kb. 23 dkg liszt
*1 kis csokor friss medvehagyma
 
A krumplit meghámozzuk, finomra reszeljük. Összekeverjük a sóval, tojásokkal és annyi liszttel, hogy nokedli-szerű tésztát kapjunk. Beleforgatjuk az apróra vágott medvehagymát. Gyöngyöző, sós vízbe szaggatjuk, kifőzzük, hideg vízben átöblítjük, leszűrjük és lecsepegtetjük. Ízlés szerint kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése