PrintFrendly

2025. március 29., szombat

Medvehagymás-szezámmagos keksz

Ismét medvehagymás finomság készült, mégpedig egy sajtos keksz, ami most a család kérésére egy kicsit ropogósabbra sült. Egyszerű, fűszeres, sokáig eláll(na). 
Cukorbetegek is fogyaszthatják.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók kb. 31 db-hoz:
*7 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*3 dkg búzaliszt
*1 csapott kk sütőpor
*1 csapott kk fokhagymás só
*5 dkg puha vaj
*5 dkg krémes juhtúró
*1 tojássárgája
*10 dkg sajt
*4-5 nagyobb medvehagyma levél
Tetejére:
*fekete szezámmag
 
A kétféle lisztet elvegyítjük a sóval, borssal, sütőporral. A puha vajat, a juhtúrót és a tojássárgáját kikeverjük, hozzáadjuk a lisztes keveréket, az apróra vágott medvehagymát és a reszelt sajtot. Alaposan összedolgozzuk. 
A tésztát enyhén lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, 5cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk. A tetejüket megszórjuk fekete szezámmaggal. Ujjal picit belenyomkodjuk. 
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. 
Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése