Ismét medvehagymás finomság készült, mégpedig egy sajtos keksz,
ami most a család kérésére egy kicsit ropogósabbra sült. Egyszerű, fűszeres,
sokáig eláll(na).
Cukorbetegek is fogyaszthatják.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
*7 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*3 dkg búzaliszt
*1 csapott kk sütőpor
*1 csapott kk fokhagymás só
*1 csipet őrölt fekete bors
*5 dkg puha vaj
*5 dkg krémes juhtúró
*1 tojássárgája
*10 dkg sajt
*4-5 nagyobb medvehagyma levél
Tetejére:
*fekete szezámmag
A kétféle lisztet elvegyítjük a sóval, borssal, sütőporral.
A puha vajat, a juhtúrót és a tojássárgáját kikeverjük, hozzáadjuk a lisztes
keveréket, az apróra vágott medvehagymát és a reszelt sajtot. Alaposan
összedolgozzuk.
A tésztát enyhén lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk,
5cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk. A
tetejüket megszórjuk fekete szezámmaggal. Ujjal picit belenyomkodjuk.
180 fokra
előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Rácson hagyjuk teljesen
kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése